Hoe interessant is rentemiddeling?

rentemiddeling Strik Creemers en Partners

Hoe werkt rentemiddeling?
Het principe van rentemiddeling is heel eenvoudig. Uw contractuele hypotheekrente wordt gemiddeld met de huidige hypotheekrente. Hiervoor betaalt u ook een boeterente, maar die wordt uitgesmeerd als een opslag op de rente over uw nieuwe rentevastperiode.
Laat u dus niet misleiden door veelgebruikte teksten van banken dat rentemiddeling gratis is, want dat is absoluut niet het geval!

Genieten van de historisch lage rente
Veel huizenbezitters maakten al gebruik van de ongekend lage hypotheekrente en sloten hun hypotheek over. Een lager rentepercentage betekent in principe ook lagere maandlasten. Wilt u oversluiten maar duurt het nog enige jaren voordat uw huidige rentevastperiode afloopt? Dat kan altijd, maar dan betaalt u vaak wel een boeterente. En staan die extra kosten in verhouding tot uw lagere maandlasten? Wij rekenen u dat feilloos voor. In veel gevallen is het erg interessant om uw hypotheek over te sluiten, maar soms is het helaas niet haalbaar. Dat kan bijvoorbeeld zijn indien de hypotheek door een te lage woningwaarde of een te laag inkomen niet over te sluiten is. Dan kan rentemiddeling een optie zijn.

Middelen of boete betalen?
Het principe van rentemiddelen is in de kredietcrisis ontstaan. Veel woningbezitters hadden geen overwaarde of een te laag inkomen om de boete voor oversluiten te kunnen betalen (of meelenen). Juist in die gevallen was de lage rentestand een fijne oplossing. Daarom hebben banken, onder grote politieke druk, rentemiddeling in het leven geroepen.

Meer informatie of een passend advies over de huidige lager hypotheekrente? Neem dan hier contact met ons op.