Einde rentevast periode, wat nu?

aflossen2017

Het aflopen van de rentevast periode van de hypotheek is voor veel huizenbezitters een mooi moment om de balans op te maken. Maakt u gebruik van het aanbod van de huidige geldverstrekker? Of gaat u voor nieuwe interessante mogelijkheden. Welke?

Tegen het einde van de rentevast periode – veel huizenbezitters kiezen een rente doorgaans van 5, 10 of 20 jaar vast – ontvangt u een nieuw voorstel van uw huidige geldverstrekker. Bij een goed voorstel kunt u akkoord gaan, u kunt dat door ons laten toetsen. Daarnaast kan het ook interessant zijn om het aanbod eens te vergelijken met andere hypotheekaanbieders, ook dat doen we voor u. We beoordelen dan of een mogelijke overstap naar een andere geldverstrekker zinvol en haalbaar is.

Vergelijken loont
Studerende kinderen? Of tijdelijk zonder werk? Het aflopen van de rentevast periode geeft ook mogelijkheden om uw maandlasten verder omlaag te brengen. Door ons een goed vergelijk te laten maken is het vaak mogelijk de maandlasten verder te laten dalen, verder dan de huidige geldverstrekker biedt.

Boetevrij
Aan het einde van de huidige rentevast periode kunt u in de meeste situaties boetevrij overstappen naar een andere geldverstrekker. Bovendien is de ook hypotheekvorm boetevrij aan te passen. Dat kan interessant zijn bij het omlaag brengen van de maandlasten, bijvoorbeeld als uw persoonlijke situatie is gewijzigd. Daarnaast mag u een financiële meevaller of spaargeld gebruiken om boetevrij extra af te lossen, maar doe dit zeker nooit zonder advies!

Wilt u buiten de rentevast periode om uw hypotheek oversluiten of een andere hypotheekvorm, dan zijn daar wel kosten aan verbonden. Uw lagere maandlasten moeten in dat geval wel opwegen tegen de hoogte van deze kosten. We berekenen graag voor u of dat interessant is.

Advies op maat
In alle gevallen is het raadzaam om contact op te nemen. We kunnen vaak in een eerste kosteloos gesprek al indicatief aangeven of het zinvol is om de hypotheek aan te passen.