loopt uw rente af?

rvp

Einde rentevastperiode? Dit zijn de nieuwe kansen!

Aan alles komt een einde. Zelfs aan de rentevastperiode van uw hypotheek. Bij uitstek de gelegenheid om uw financiële zaken eens onder de loep te nemen. Is het nieuwe aanbod van uw geldverstrekker wel zo aantrekkelijk? Wat hebben andere geldverstrekkers te bieden? Er zijn nóg meer mogelijkheden. Wilt u weten welke?

Loopt de rentevastperiode van uw hypotheek binnenkort af? Uw huidige geldverstrekker is verplicht om u ruim op tijd een nieuw voorstel te doen. Dat kan met de huidige – nog steeds lage - hypotheekrente best interessant zijn. Is dat het geval, dan heeft 
een goede deal en kunt u ‘tekenen bij het kruisje’. 

Onze ervaring leert echter dat het verstandig is om een vergelijk te maken met andere geldverstrekkers. Dat doen we graag voor u. Dan weet u ofwel zeker dat de aanbieding van de huidige bank goed is, ofwel dat het nóg goedkoper en beter kan. Ook kan dan bijvoorbeeld de looptijd weer worden verlengd met alle voordelen vandien.

Lagere maandlasten
Het einde van de rentevastperiode is voor veel huizenbezitters het startsein om hun maandlasten omlaag te brengen. De huidige hypotheekrente draagt daar al voor een groot gedeelte aan bij. Heeft u studerende kinderen of is uw huis hard aan een opknapbeurt toe? Met lagere maandlasten heeft u in ieder geval een zorg minder. Wij vergelijken de offerte daarom met het aanbod van andere aanbieders. Grote kans dat er een aantrekkelijk aanbod tussen zit dat nog beter past bij uw persoonlijke situatie. 

Boetevrij overstappen
Aan het einde van de rentevastperiode kunt u in de meeste gevallen boetevrij overstappen naar een andere geldverstrekker. U kunt ook kiezen voor een andere hypotheekvorm. Extra aflossen met uw spaargeld, erfenis of een winnend lot in de loterij? Neem contact met ons op en samen kijken we naar de mogelijkheden. 

U mag uw huidige hypotheek altijd tussentijds oversluiten, ook als uw rentevastperiode nog niet is afgelopen. Hieraan zijn vaak wel kosten verbonden. Bent u dat van plan, dan berekenen we samen met u of het voordelig is om uw hypotheek over te sluiten. De kosten moeten natuurlijk wel lager zijn dan het voordeel op uw maandlasten bij de nieuwe hypotheek.

Maatwerk
Een hypotheek afsluiten is geen invuloefening. Wij vinden dat uw hypotheek moet aansluiten bij uw persoonlijke situatie en wensen voor de toekomst. Het einde van uw rentevastperiode is daar een mooi moment voor. 

Met ons advies bent u zeker van een hypotheek op maat. Neem hier contact op voor een vrijblijvend gesprek.