In gesprek met Martijn Creemers: Ga jij onbezorgd van die helling af deze winter?

Je hebt een reis- en zorgverzekering. Dit zou moeten betekenen dat je onbezorgd van je skivakantie kunt genieten. Toch blijkt dit niet altijd zo te zijn. Onze verzekeringsspecialist Martijn Creemers vertelt precies hoe jij straks onbezorgd van de helling kan glijden.

Volgens Martijn Creemers ben je er met een simpele reis- en zorgverzekering nog niet: ‘’Elk jaar gaan er veel mensen onvoldoende verzekerd op wintersport. Vaak is dit niet bewust. Worden je ski’s gestolen, dan doe je een beroep op je reisverzekering toch? En breek je een been dan kun je rekenen op je zorgverzekering toch? ’’Helaas is de realiteit anders volgens Martijn Creemers, maar hoe zit dit dan?

Je reisverzekering in combinatie met wintersport
Normaliter vergoedt een reisverzekering alle gestolen zaken of schade op reis. Maar dit geldt niet voor een vakantie naar de sneeuw, dan is je dure wintersportuitrusting vaak niet mee verzekerd. Hier heb je een aanvullende wintersportverzekering voor nodig. Dan zijn de volgende zaken verzekerd: 

  • Je ski-uitrusting
  • Niet gebruikte dagen van je gehuurde ski-uitrusting
  • Niet gebruikte dagen van je skipas
  • Kosten voor hulpverlening

Met een aanvullende verzekering voor wintersport en hulpverlening voor vervoer, verzeker je dus de materiële schade die ontstaat door het wintersporten en de kosten voor hulpverlening.

Je zorgverzekering in combinatie met wintersport
Je zorgverzekering vergoedt de kosten voor spoedeisende medische hulp. Breek je een been op de piste? Dan worden de kosten van bijvoorbeeld het vervoer naar het ziekenhuis, de ziekenhuiskosten en het vervoer naar huis tot het maximaal in Nederland geldende tarief vergoed. Helaas kunnen de zorgkosten in het buitenland duurder zijn dan in Nederland. De kosten kunnen dus flink oplopen als er iets met je gebeurt.

De conclusie van Martijn luidt dan ook als volgt: ‘’Kijk goed naar je verzekeringen voordat je op wintersport gaat en neem altijd contact op met je adviseur om deze te bespreken. Zo kom je niet voor onverwachte hoge kosten te staan. Een vakantie naar de sneeuw is al duur genoeg.’’

In ons FIT! concept nemen we alle aspecten mee om te kijken of de schadeverzekeringen helemaal op orde zijn.

Wil je graag weten hoe het met je verzekeringen staat? Of ben je benieuwd naar een passende wintersportverzekering? Neem dan hier contact op met Martijn Creemers.